bewaar
Pasta carbonara met bacon en tijm
Pasta carbonara met bacon en tijm
bewaar

Pasta carbonara met bacon en tijm

15 min. bereiden
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

450 g

diepvries tuinerwten

10 takjes

verse tijm

3

scharreleieren

1 zakje

Grana Padano kaas

250 g

cherrytomaten

1 el

balsamicodressing

8 plakjes

bacon

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Ris de blaadjes tijm van de takjes. Klop de eieren los. Voeg de kaas en de helft van de blaadjes tijm toe. Halveer de cherrytomaten en meng met de dressing. Bak de plakjes bacon in een koekenpan om en om krokant.

3

Giet de pasta af en vang 3 el kookwater op. Roer het vocht door het eimengsel. Verwarm de pasta en het eimengsel al omscheppend tot de eieren binden.

4

Schep de tuinerwten door de pasta. Schep de pasta vervolgens op de borden. Verdeel de kaas, cherrytomaten, bacon en tijm over de borden.