bewaar
Penne met bacon en rucola
Penne met bacon en rucola
bewaar

Penne met bacon en rucola

20 min. bereiden
658waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

300 g

bacon

1

ui

2 tenen

knoflook

1

rode paprika

1 el

traditionele olijfolie

250 g

cherrytomaten

40 g

rucola

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bacon in stukjes. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.

2

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de bacon op laag vuur al omscheppend knapperig in ca. 5 min. Schep de bacon met een schuimspaan uit de pan. Roerbak in het bakvet de ui en de paprika 3-4 min. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 min.

3

Halveer de cherrytomaten. Voeg de tomaten en de bacon toe en roerbak 1 min. Roer de penne erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep vlak voor het serveren de rucola erdoor.