bewaar
Runderrollade met krokante korst
Runderrollade met krokante korst
bewaar

Runderrollade met krokante korst

Cashewnoten en Italiaanse kaas vormen het knapperige laagje. Overgoten met lichtgebonden jus: toprecept.

30 min. bereiden
30 min. oventijd
192waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

500 g

runderrollade

1

bosui

30 g

verse peterselie

50 g

Grana Padano kaas

100 g

ongezouten cashewnoten

½ el

kerriepoeder

1

middelgroot ei

200 ml

vleesfond

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • braadslede

Cashewnoten en Italiaanse kaas vormen het knapperige laagje. Overgoten met lichtgebonden jus: toprecept.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de boter in een braadpan en bak de rollade in 10 min. rondom bruin. Snijd de bosui in ringetjes en de peterselie grof. Rasp de kaas en hak de cashewnoten in de keukenmachine fijn. Voeg de kerriepoeder, peterselie, bosui en kaas toe en meng alles tot een fijn kruimelig geheel.

2

Laat de rollade op keukenpapier uitlekken en iets afkoelen. Schenk het bakvet in de braadslede en leg de rollade erin. Splits het ei en bestrijk de bovenkant van de rollade met eiwit. De eidooier wordt niet gebruikt. Roer de rest van het eiwit door het kaas-notenmengsel. Verdeel het mengsel over de bovenkant van de rollade en druk het goed aan. Schuif de braadslede in het midden van de oven en laat de rollade in 20-30 min. gaar en goudbruin worden. Bedruip de rollade regelmatig met braadvet. Haal de rollade uit de oven en laat minstens 10 min. onder aluminiumfolie rusten.

3

Schenk het braadvocht in een pan en voeg de vleesfond toe. Kook het geheel in tot een lichtgebonden jus. Snijd de rollade in niet te dunne plakken en serveer met de jus.

bereidingstipHoe weet je of de rollade echt gaar is? Prik niet met een vork in het vlees, dan lopen alle sappen eruit. Druk met de bolle kant van een lepel op het vlees. Voelt het vlees stevig aan? Dan is het gaar. Rauw vlees voelt zacht en verend aan. Ook kun je een vleesthermometer gebruiken om te bepalen of het vlees gaar is. Steek de thermometer diagonaal in het dikste deel van de rollade en lees de temperatuur af. Een gare rollade heeft een binnentemperatuur van circa 75 ºC. Laat de thermometer in het vlees zitten, zodat de sappen er niet uitlopen.

Rollade braden

Instructievideo - 04:52 min.