bewaar
Spaghetti met ei en spekjes
Spaghetti met ei en spekjes
bewaar

Spaghetti met ei en spekjes

Nog romiger? Voeg dan wat slagroom toe.

15 min. bereiden
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

125 g

gerookt ontbijtspek

25 g

ongezouten roomboter

4

middelgrote eieren

100 g

Grana Padano kaas

Nog romiger? Voeg dan wat slagroom toe.

Aan de slag

1

Kook in ruim kokend water met zout de spaghetti in 8-10 min. beetgaar. Snijd de spek in kleine stukjes. Verhit in de boter in een braadpan en bak de spekblokjes knapperig. Giet de Spaghetti af en vang ca. 100 ml kookvocht op. Schep de spaghetti door het spekmengsel, verwarm het geheel goed door. Klop in een kom de eieren los samen met het opgevangen kookvocht en de gemalen zwarte peper. Rasp de kaas. Neem de spaghetti van het vuur en voeg het eimengsel en de helft van de kaas toe.

2

Schep de spaghetti voorzichtig om tot het ei als dikke roomsaus rond de spaghetti gaat binden (indien nodig wat extra kookvocht toevoegen of spaghetti op een heel laag vuur nog 1-2 min. verwarmen). Roer de rest van de kaas erdoor. Schep de spaghetti over in warme borden. Serveer met een frisse salade van lollo rossa en rucolosla.

bereidingstipDit authentieke Italiaanse spaghettigerecht wordt nog romiger van smaak als u het opgevangen kookvocht vervangt door 125 ml slagroom. Strooi eventueel wat fijngeknipte peterselie over de spaghetti, of rasp er een beetje nootmuskaat over.