bewaar
Spaghetti met walnotenpesto en wortelgroenten
Spaghetti met walnotenpesto en wortelgroenten
bewaar

Spaghetti met walnotenpesto en wortelgroenten

25 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

walnoten

1 bakje

verse groene pesto

1 el

olijfolie

1 kleine

ui

300 g

winterwortel

300 g

knolselderij

300 g

spaghetti

100 g

Grana Padano

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder vet en rooster de walnoten lichtbruin. Laat ze afkoelen. Hak de noten heel fijn en schep ze door de pesto.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes 3 minuten. Snijd de wortelen en knolselderij in blokjes van ca. 1 cm. Schep ze door de ui en bak ze 2 min. mee. Schenk 3 el water in de pan en voeg naar smaak zout toe. Stoof de groenten afgedekt in ca. 10 min. gaar.

3

Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht bij de groenten. Giet de spaghetti af en doe de pasta terug in de pan.

4

Schep de groenten met de helft van de walnotenpesto door de spaghetti. Verdeel de pasta over 4 warme diepe borden schep op elk bord nog een lepel pesto. Serveer de kaas er apart bij. Lekker met rucola.

algemeenLiever met vlees? Bak met de ui 250 g gekruid gehakt mee.