Kro­kan­te ker­rie-kaas­koek­jes

(59) waardeer
borrelhapje 16 stuks
4 59

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Deegplakjes op werkvlak laten ontdooien. In kom kaas omscheppen met kerriepoeder. Twee plakjes bladerdeeg dun met olie bestrijken en kaas erover verdelen (deegranden hierbij niet vrijlaten). Andere plakjes erop leggen en beide deegstapeltjes op met bloem bestoven werkblad iets uitrollen, om kaas stevig in deeg te drukken. Eierdooier loskloppen en bovenkant van bladerdeeg met dooier bestrijken en elk stapeltje in 8 rechthoekjes snijden. Deegstukjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en cashewnoot erin drukken. Bakplaat in midden van oven schuiven en deeg in ca. 15 min. goudbruin en knapperig bakken. Uit oven nemen en in 15 min. laten afkoelen. Afgekoelde koekjes tot gebruik luchtdicht bewaren.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.