Knoflook-viskoekjes

borrelhapje
6 personen
2
7
Advertentie
Ingrediënten
- 1 sneetje oud witbrood
- 250 g tilapiafilet (vis)
- 50 g geraspte oude kaas
- 1 teentje knoflook (in plakjes)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 ei
- 2 eetlepels bloem
- 3 eetlepels olie
- 100 g relish augurk (potje a 200 g)
Keukenspullen
- keukenmachine
- plasticfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine tot kruim malen. Broodkruim uit machine nemen. Tilapia in stukken snijden en in keukenmachine grof pureren. Kaas, knoflook, citroensap, ei, broodkruim en zout en peper aan vis toevoegen en keukenmachine nog kort laten draaien (vispuree moet stevig blijven). Handen met bloem bestuiven en van vismengsel 6 koekjes van gelijke grootte vormen. Viskoekjes op bord leggen, met plasticfolie afdekken en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven.
- In ruime koekenpan olie verhitten en hierin viskoekjes in 5 min. aan beide zijden goudbruin en gaar bakken. Viskoekjes warm met augurkenrelish serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 160 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 0 g