bewaar
Wortelkaasballetjes met rode peper
Wortelkaasballetjes met rode peper
bewaar

Wortelkaasballetjes met rode peper

25 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

16 porties

2 sneetjes

oud witbrood

1 zak

peen julienne

½

rode peper

1 zakje

bosui

80 g

gemalen oude kaas

1

ei

1½ el

bloem

6 el

paneermeel

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • frituurpan met thermostaat

  • cocktailprikkers

Aan de slag

1

Verkruimel het brood in de keukenmachine. Voeg de peen julienne, rode peper en bosui toe en meng in 2-3 korte stoten. Doe in een kom en meng de kaas, 1/2 ei en de bloem erdoor. Breng op smaak met zout. Kneed tot een stevig, samenhangend mengsel. Voeg indien nodig meer bloem of ei toe.

2

Vorm van het wortelmengsel 16 balletjes ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes door het paneermeel. Verhit de frituurpan tot 175 °C en frituur de wortelballetjes in 2 porties in 3 min. gaar en goudbruin. Laat uitlekken op een dikke laag keukenpapier. Serveer op een schaal met de cocktailprikkers.