bewaar
Kaasmuffins met rode peper
Kaasmuffins met rode peper
bewaar

Kaasmuffins met rode peper

10 min. bereiden
20 min. wachten
58waarderingen

Ingrediënten

12 porties

225 g

bloem

1 zakje

bakpoeder

1 mespunt

gemalen komijn

125 g

Leidse oude kaas

1

rode peper

1 zakje

bosui

1

ei

50 g

boter

225 ml

melk

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem met het bakpoeder en de komijn boven een kom. Meng de kaas, rode peper en 2/3 van de bosui erdoor. Maak in het midden een kuiltje.

2

Doe het ei in een kom en roer de boter en melk erdoor. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.

3

Schep het beslag in de cakevormpjes en bestrooi met de rest van de bosui. Zet de vormpjes op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

tip

algemeenMaak deze muffins eens met andere kaas en kruiden. Bijvoorbeeld met geraspte belegen kaas en Mexicaanse kruiden of jonge kaas met pizzakruiden.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.