bewaar
Pompoenkroketjes
Pompoenkroketjes
bewaar

Pompoenkroketjes

45 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

2 bakjes

pompoenblokjes

1

rode ui

1½ dl

olijfolie

3 takjes

munt

1

ei

100 g

geraspte belegen kaas

nootmuskaat

8 el

bloem

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Pompoen in ruim water ca. 5 minuten koken. In zeef laten uitlekken. Pompoen met vork tot puree prakken. Ui pellen en heel fijn snipperen. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Ui ca. 2 minuten fruiten. Pompoenpuree zachtjes meebakken en vocht helemaal laten verdampen. Muntblaadjes fijn knippen. Eierdooier loskloppen. Puree laten afkoelen.

2

Pompoenpuree mengen met eierdooier, kaas en munt. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Zoveel bloem erdoor roeren dat samenhangende massa ontstaat (ca. 5 eetlepels). Rest van olie verhitten in grote koekenpan. Van pompoenmengsel ca. 16 balletjes vormen. Balletjes licht door bloem wentelen en in gedeelten in hete olie goudbruin en gaar bakken. Op keukenpapier laten uitlekken en direct serveren.