bewaar
Romige tomatengratin
Romige tomatengratin
bewaar

Romige tomatengratin

20 min. bereiden
25 min. wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 rijpe

(tros)tomaten

4 el

droge sherry

12 blaadjes

basilicum

4 el

crème fraîche

100 g

Grana Padano

2 takjes

peterselie

Dit heb je nodig

  • ? 4 eenpersoons quichevormpjes, ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de plakjes tomaat dakpansgewijs over de vormpjes. Sprenkel over elk schaaltje 1 el sherry. Verdeel het basilicum over de tomaten. Bestrooi het geheel met (versgemalen) peper en zout naar smaak. Zet de schaaltjes in het midden van de oven en bak de tomaten ca. 15 min. Neem de schaaltjes uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200 °C. Schep in elk schaaltje 1 el crème fraîche. Strooi de geraspte kaas erover. Bak de tomaten in ca. 10 min. gaar. Bestrooi de tomatengratin voor serveren met de peterselie. Lekker met (geroosterd) brood.