Romige tomatengratin

Advertentie
Ingrediënten
- 6 rijpe (tros)tomaten (in plakjes)
- 4 el droge sherry
- 12 blaadjes basilicum ((bakje 15 g), in stukjes gescheurd)
- 4 el crème fraîche
- 100 g Grana Padano ((kaas), geraspt)
- 2 takjes peterselie ((zakje 30 g), fijngeknipt)
Keukenspullen
- ? 4 eenpersoons quichevormpjes, ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de plakjes tomaat dakpansgewijs over de vormpjes. Sprenkel over elk schaaltje 1 el sherry. Verdeel het basilicum over de tomaten. Bestrooi het geheel met (versgemalen) peper en zout naar smaak. Zet de schaaltjes in het midden van de oven en bak de tomaten ca. 15 min. Neem de schaaltjes uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200 °C. Schep in elk schaaltje 1 el crème fraîche. Strooi de geraspte kaas erover. Bak de tomaten in ca. 10 min. gaar. Bestrooi de tomatengratin voor serveren met de peterselie. Lekker met (geroosterd) brood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 180 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 4 g
- vet 52 g