Romige preipasta met rundersaucijs

hoofdgerecht
4 personen
3
111
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g fusilli (pasta, zak 500 g)
- 3 el olijfolie
- 2 schaaltjes rundersaucijzen (extra mager (a 2 stuks))
- 3 preien (gewassen en in halve ringen)
- 1 beker crème fraîche light tomaat en basilicum (206 g)
- 50 g Grana Padano (kaas)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Snijd de saucijzen elk in 3 stukken en bak ze 6 min. Voeg de prei toe en bak 4 min. mee. Meng de crème fraîche en 100 ml heet water erdoor en verwarm nog 2 min. op laag vuur.
- Schep de pasta door de preiroomsaus en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en rasp de kaas erboven.
Tip:
Vervang voor variatie 1 prei door 200 g bevroren tuinerwten (pak 450 g, diepvries).

Prei wassen
instructievideo
- 00:29 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 700 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 67 g
- vet 32 g
Ook te zien in
Allerhande magazine 2011 nr. 11 - Zelf gemaakt met liefde
,
Receptkaart 2011 week 45-48