Macaroni al forno
Stevig en goed vullend, deze pasta met gehakt uit de oven.
Ingrediënten
4 personen
300 g
macaroni grande
2
uien
4 el
traditionele olijfolie
300 g
rundergehakt
470 g
pastasaus sugo basilicum
400 g
cannellinibonen in pot
50 g
Grana Padano kazen
200 g
crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen snipper een ui. Verhit olie in een hapjespan. Fruit gesnipperde ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Schep pastasaus met de bonen erdoor en verwarm nog 5 min.
Meng crème fraîche met de helft van geraspte kaas en peper en zout. Schep de pasta door de gehaktsaus en doe in de ovenschaal. Verdeel er het roommengsel over en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de macaronischotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Macaroni al forno
Stevig en goed vullend, deze pasta met gehakt uit de oven.

hoofdgerecht
4 personen
835 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen snipper een ui. Verhit olie in een hapjespan. Fruit gesnipperde ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Schep pastasaus met de bonen erdoor en verwarm nog 5 min.
Meng crème fraîche met de helft van geraspte kaas en peper en zout. Schep de pasta door de gehaktsaus en doe in de ovenschaal. Verdeel er het roommengsel over en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de macaronischotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin.
variatietip:Vervang de bonen als variatie eens door 300 g beetgaar gekookte broccoliroosjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g macaroni grande
2 uien
4 el traditionele olijfolie
300 g rundergehakt
470 g pastasaus sugo basilicum
400 g cannellinibonen in pot
50 g Grana Padano kazen
200 g crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)