bewaar
Macaroni al forno
Macaroni al forno
bewaar

Macaroni al forno

Stevig en goed vullend, deze pasta met gehakt uit de oven.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
268waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

macaroni grande

2

uien

4 el

traditionele olijfolie

300 g

rundergehakt

470 g

pastasaus sugo basilicum

400 g

cannellinibonen in pot

50 g

Grana Padano kaas

200 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Stevig en goed vullend, deze pasta met gehakt uit de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen snipper een ui. Verhit olie in een hapjespan. Fruit gesnipperde ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Schep pastasaus met de bonen erdoor en verwarm nog 5 min.

2

Meng crème fraîche met de helft van geraspte kaas en peper en zout. Schep de pasta door de gehaktsaus en doe in de ovenschaal. Verdeel er het roommengsel over en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de macaronischotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin.

tip

variatietipVervang de bonen als variatie eens door 300 g beetgaar gekookte broccoliroosjes.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.