bewaar
Spaanse tomatendip
Spaanse tomatendip
bewaar

Spaanse tomatendip

20 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

romatomaten

1 eetlepel

olijfolie

1

sjalot

2 tenen

knoflook

1 theelepel

paprikapoeder

1

gedroogd chilipepertje

50 ml

droge sherry

125 ml

crème fraîche

1 eetlepel

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Kruis de tomaten bovenop in en dompel ze kort in kokend water tot de velletjes loslaten. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een steelpan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaten, paprikapoeder, chilipeper en sherry toe en bak nog ca. 10 minuten op matig vuur tot de saus dik en gebonden is. Pureer de saus in een hoge kom met een keukenmachine of een staafmixer en meng de crème fraîche erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus afkoelen. Bestrooi met peterselie.

algemeenLekker bij geroosterde groenten, geroosterd brood of tortillachips.