Rosbief-witlofsalade

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g roquefort ((blauwaderkaas), verbrokkeld)
- 2 el mayonaise
- 2 stronken witlof
- 2 zakken rucola (sla, a 75 g)
- 1 bosje radijs
- 150 g rosbief (in plakken)
- 50 g walnoten (grof gehakt)
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pureer met de staafmixer de helft van de kaas met 2 el water en de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en haal de blaadjes los. Schep de rucola en het witlof om met de dressing en verdeel over 4 borden. Pluk de radijsjes van de takjes en rol de rosbief op tot 'roosjes'. Verdeel de rosbief, walnoten en de radijsjes over de salade.
Tip:
Geen liefhebber van de sterke smaak van blauwaderkaas? Vervang de roquefort dan door brie.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 280 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 8 g
- vet 23 g