bewaar
Rosbief-witlofsalade
Rosbief-witlofsalade
bewaar

Rosbief-witlofsalade

10 min. bereiden
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

roquefort

2 el

mayonaise

2 stronken

witlof

2 zakken

rucola

1 bosje

radijs

150 g

rosbief

50 g

walnoten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Pureer met de staafmixer de helft van de kaas met 2 el water en de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en haal de blaadjes los. Schep de rucola en het witlof om met de dressing en verdeel over 4 borden. Pluk de radijsjes van de takjes en rol de rosbief op tot 'roosjes'. Verdeel de rosbief, walnoten en de radijsjes over de salade.

tip

algemeenGeen liefhebber van de sterke smaak van blauwaderkaas? Vervang de roquefort dan door brie.