bewaar
Groene groentecurry met geurige rijst
Groene groentecurry met geurige rijst
bewaar

Groene groentecurry met geurige rijst

Groene groenten, vegetarisch én slank: dat is 3x scoren met deze curry!

25 min. bereiden
145waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

2

uien

1

courgette

1

prei

1 el

traditionele olijfolie

2 el

kerriepoeder

250 g

verse sperziebonen

400 ml

kokosmelk

Groene groenten, vegetarisch én slank: dat is 3x scoren met deze curry!

Aan de slag

1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui fijn, de courgette in plakjes en de prei in grove ringen.

2

Verhit de olie in een braadpan en bak de ui 1 min. Strooi het kerriepoeder erover en bak die 1 min. mee. Schep de courgetteplakjes, preiringen en sperziebonen erdoor en bak de groenten 2-3 min. Schenk de kokosmelk bij de groenten en breng het geheel aan de kook. Laat de groenten met de deksel schuin op de pan in 5-10 min. op laag vuur beetgaar worden. Breng de groentecurry op smaak met (cayenne)peper en wat zout. Schep de rijst in de kommen en verdeel de groentecurry erover. Serveer direct.

algemeenCurry is een Indiaas stoof- of smoorgerecht met een kruidige tot zeer pikante smaak.