Milde viscurry met sperziebonen-mangosalade

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g basmatirijst
- 2 maal 250 g gebroken sperziebonen
- 1 citroen
- 5 maal 100 g kabeljauwfilet (in blokjes)
- 5 eetlepels olie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 200 ml kokosmelk
- 1 mango
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In pan met 500 ml kokend water rijst in 15 min. gaarkoken. Sperziebonen in 6-8 min. beetgaar koken. Citroen schoonboenen, schil raspen en citroen uitpersen. Kabeljauw bestrooien met zout en peper en besprenkelen met 1 el citroensap. In koekenpan 2 el olie verhitten, kerriepoeder erdoor roeren en kabeljauw erdoor scheppen. Vis 3 min. bakken, blokjes halverwege voorzichtig keren. Kokosmelk en citroenrasp toevoegen en vis nog 5 min. zachtjes laten stoven. Zout en peper naar smaak toevoegen. Intussen mango schillen en vruchtvlees in blokjes snijden. In schaal dressing maken van 2 el citroensap met 3 el olie, zout en veel peper. Sperziebonen afgieten en met mango door dressing scheppen. Rijst op vier borden scheppen en viscurry erover verdelen. Salade ernaast scheppen.
Tip:
In plaats van verse kabeljauwfilet kan ook diepvriesvis gebruikt worden. Vooraf ontdooien is niet nodig. Snijd de bevroren vis met een kartelmes in blokjes en laat de curry 2 min. langer stoven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 77 g
- vet 18 g