bewaar
Milde viscurry met sperziebonen-mangosalade
Milde viscurry met sperziebonen-mangosalade
bewaar

Milde viscurry met sperziebonen-mangosalade

20 min. bereiden
108waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

2 maal 250 g

gebroken sperziebonen

1

citroen

5 maal 100 g

kabeljauwfilet

5 eetlepels

olie

1 eetlepel

kerriepoeder

200 ml

kokosmelk

1

mango

Aan de slag

In pan met 500 ml kokend water rijst in 15 min. gaarkoken. Sperziebonen in 6-8 min. beetgaar koken. Citroen schoonboenen, schil raspen en citroen uitpersen. Kabeljauw bestrooien met zout en peper en besprenkelen met 1 el citroensap. In koekenpan 2 el olie verhitten, kerriepoeder erdoor roeren en kabeljauw erdoor scheppen. Vis 3 min. bakken, blokjes halverwege voorzichtig keren. Kokosmelk en citroenrasp toevoegen en vis nog 5 min. zachtjes laten stoven. Zout en peper naar smaak toevoegen. Intussen mango schillen en vruchtvlees in blokjes snijden. In schaal dressing maken van 2 el citroensap met 3 el olie, zout en veel peper. Sperziebonen afgieten en met mango door dressing scheppen. Rijst op vier borden scheppen en viscurry erover verdelen. Salade ernaast scheppen.

tip

algemeenIn plaats van verse kabeljauwfilet kan ook diepvriesvis gebruikt worden. Vooraf ontdooien is niet nodig. Snijd de bevroren vis met een kartelmes in blokjes en laat de curry 2 min. langer stoven.