Eiercurry met broccoli en rijst
De vegetarische variant van de beroemde curry staat binnen een halfuur op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g zilvervliesrijst
- 6 middelgrote eieren
- 1 ui
- 3 el traditionele olijfolie
- 600 g broccoli
- 2 el kerriepoeder
- 400 ml kokosmelk
- 100 g ongezouten cashewnoten
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren bijna hard in 8 min. Snijd de broccoliroosjes los, schil de stronk en snijd in blokjes. Snijd en snipper de ui.
- Kook de broccoli in ruim water in 3-4 min beetgaar. Laat de broccoli in een vergiet uitlekken. Verhit de olie in de wok en fruit de ui 3 min. zachtjes. Schep de kerriepoeder erdoor en bak 2 min. mee. Pel en halveer de eieren. Roer de kokosmelk door de ui. Schep de broccoli en de eieren erdoor en sudder de curry nog 5 min. zachtjes.
- Schep de cashewnoten erdoor en breng de curry pittig op smaak met wat peper en eventueel zout. Serveer curry met de rijst.
Tip:
prijs per persoon 1.50 (in juli 2005)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 840 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 49 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 160 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Eiercurry met broccoli en rijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eiercurry met broccoli en rijst
- 300 g zilvervliesrijst
- 6 middelgrote eieren
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren bijna hard in 8 min.
- 1 ui
Snijd de broccoliroosjes los, schil de stronk en snijd in blokjes. Snijd en snipper de ui.
- 3 el traditionele olijfolie
- 600 g broccoli
Kook de broccoli in ruim water in 3-4 min beetgaar. Laat de broccoli in een vergiet uitlekken. Verhit de olie in de wok en fruit de ui 3 min. zachtjes.
- 2 el kerriepoeder
- 400 ml kokosmelk
Schep de kerriepoeder erdoor en bak 2 min. mee. Pel en halveer de eieren. Roer de kokosmelk door de ui.
Schep de broccoli en de eieren erdoor en sudder de curry nog 5 min. zachtjes.
- 100 g ongezouten cashewnoten
Schep de cashewnoten erdoor en breng de curry pittig op smaak met wat peper en eventueel zout. Serveer curry met de rijst.