bewaar
Eiercurry met broccoli en rijst
Eiercurry met broccoli en rijst
bewaar

Eiercurry met broccoli en rijst

De vegetarische variant van de beroemde curry staat binnen een halfuur op tafel.

25 min. bereiden
167waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

6

middelgrote eieren

1

ui

3 el

traditionele olijfolie

600 g

broccoli

2 el

kerriepoeder

400 ml

kokosmelk

100 g

ongezouten cashewnoten

Dit heb je nodig

  • wok

De vegetarische variant van de beroemde curry staat binnen een halfuur op tafel.

Aan de slag

1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren bijna hard in 8 min. Snijd de broccoliroosjes los, schil de stronk en snijd in blokjes. Snijd en snipper de ui.

2

Kook de broccoli in ruim water in 3-4 min beetgaar. Laat de broccoli in een vergiet uitlekken. Verhit de olie in de wok en fruit de ui 3 min. zachtjes. Schep de kerriepoeder erdoor en bak 2 min. mee. Pel en halveer de eieren. Roer de kokosmelk door de ui. Schep de broccoli en de eieren erdoor en sudder de curry nog 5 min. zachtjes.

3

Schep de cashewnoten erdoor en breng de curry pittig op smaak met wat peper en eventueel zout. Serveer curry met de rijst.

tip

algemeenprijs per persoon 1.50 (in juli 2005)