bewaar
Kipspiesen met knoflookbrood
Kipspiesen met knoflookbrood
bewaar

Kipspiesen met knoflookbrood

30 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 blikje

ananasschijven

50 ml

ketjap

1 teentje

knoflook

1 rol

knoflookbrooddeeg

1 schaal

kipfilet

3

bosuitjes

3

tomaten

3 eetlepels

(olijf)olie

1 eetlepel

azijn

1 zak

ijsbergsla

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • barbecue

Aan de slag

Barbecue aansteken en op temperatuur laten komen of grillpan voorverwarmen. Satéstokjes half uur in koud water weken. Ananassap (uit blik) met ketjap aan de kook brengen en 3 min. laten koken. Knoflook boven ketjap-ananassap uitpersen. Oven op 200°C voorverwarmen. Brood volgens gebruiksaanwijzing bakken. Kipfilet in blokjes snijden. Ananas in stukken snijden. Bosui in stukken van 3 cm snijden. Tomaten schoonmaken, twee stuks in parten snijden, andere in blokjes. Kipfilet, ananas, parten tomaat en bosui aan satéstokjes rijgen. Spiesen met ananas-ketjapmarinade bestrijken. Spiesen op barbecue in ca. 8 min gaargrillen, regelmatig met marinade bestrijken en keren. Rest van marinade nogmaals verhitten en blokjes tomaat toevoegen. Van olie, azijn, zout en peper dressing roeren en met sla mengen. Spiesen met warme saus, sla en knoflookbrood serveren.