bewaar
Gepofte aardappels met knoflooktopping
Gepofte aardappels met knoflooktopping
bewaar

Gepofte aardappels met knoflooktopping

25 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote

aardappels

1 schaal

kipfilet

2

uien

10

gedroogde tomaten op olie

1 teentje

knoflook

100 g

bewust light met olijfolie

1 krop

ijsbergsla

2 eetlepels

azijn

1 zakje

peen julienne

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • grillpan

Aan de slag

Aardappels schoonboenen, inprikken en in magnetron op vol vermogen (700 Watt) in ca. 12 min. bijna gaar laten worden. Aardappels afgedekt met keukenhanddoek ca. 10 minuten laten nagaren. Kipfilet in ca. 16 stukjes van ca. 5 cm snijden. Halve ui snipperen, rest in 8 stukken snijden. Tomaatjes laten uitlekken en 4 el olie opvangen. Aan satéprikkers afwisselend ui, kip en tomaatjes prikken. Spiesjes met 1 el opgevangen olie bestrijken. Grillpan verwarmen en spiesjes in 10 min. gaar en bruinbakken. Knoflook boven bewust light uitpersen. Rest van gedroogde tomaatjes fijnsnijden en door bewust light mengen. Sla schoonmaken en in reepjes snijden. Rest van olie, azijn, zout en peper tot dressing roeren. Sla met gesnipperde ui, wortel en dressing mengen. Gepofte aardappels aan bovenzijde insnijden, met wat zout bestrooien en met knoflooktopping, sla en spiesjes serveren.