bewaar
Gegrilde ribkarbonade
Gegrilde ribkarbonade
bewaar

Gegrilde ribkarbonade

45 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olijfolie

2 teentjes

knoflook

1

rode ui

1 eetlepel

gedroogde Italiaanse keukenkruiden

4

ribkarbonades

1 kg

aardappels

1

aubergine

1 zakje

peen julienne

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

In platte schaal olie mengen met knoflook, rode ui en Italiaanse kruiden. Ribkarbonades in schaal leggen en minstens 30 min. marineren, af en toe keren. Intussen aardappels schoonboenen, in stukjes snijden en in 2 el olie in wok in 15 min. op matig vuur beetgaar bakken. Overdoen in schaal. Aubergine in blokjes snijden. Grillpan verhitten. Ribkarbonade uit marinade nemen, uitjes afvegen en marinade bewaren. Karbonades in 4-5 min. per kant bruin en gaar grillen. In schoongeveegde wok resterende marinade verhitten en aubergineblokjes 5 min. bakken. Aardappelblokjes en wortel toevoegen en groenten al omscheppend in 7-10 min. gaarbakken. Pittig op smaak brengen met zout en peper en eventueel extra kruiden erdoor scheppen. Ribkarbonades op vier borden leggen en groentemengsel ernaast scheppen.

tip

algemeenprijs per persoon 2.00 (in september 2004)