bewaar
Gepofte aardappels met gewokte paprika-maïs
Gepofte aardappels met gewokte paprika-maïs
bewaar

Gepofte aardappels met gewokte paprika-maïs

20 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 middelgrote

aardappels

6 eetlepels

boter

1 teentje

knoflook

2 theelepels

paprikapoeder

3

paprika's

1 blikje

maïskorrels

2 schaaltjes

kipfilet

Dit heb je nodig

  • wok

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Aardappels met schil 5 min. koken in water. Oven voorverwarmen op 200 °C. Knoflook pellen en snipperen. Helft boter mengen met knoflook, 1/2 tl zout en paprikapoeder. Aardappels half doormidden snijden, 1/4 paprikaboter erin doen en op groot stuk aluminiumfolie leggen. Goed dichtvouwen en op bakplaat leggen. Aardappels in midden van hete oven in 15 min. gaarpoffen. Ondertussen paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. Maïs laten uitlekken. In wok rest van boter verhitten, paprika toevoegen 3 min. wokken. Maïs, zout en peper toevoegen, 1 min. roerbakken. De gepofte aardappels op vier borden leggen, de kip er mooi over verdelen en de roergebakken paprika erbij serveren.