bewaar
Knoflookkipfilet met gewokte witte kool
Knoflookkipfilet met gewokte witte kool
bewaar

Knoflookkipfilet met gewokte witte kool

30 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 g

kipfilet

1

ui

2 teentjes

knoflook

4 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

paprikapoeder

1 kleine

witte kool

2

tomaten

2 bakjes

aardappels

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • wok

  • grillpan

Aan de slag

Kip horizontaal in 3 plakken snijden. Kipfilets tussen plasticfolie leggen en met groot plat mes of deegroller plat slaan. Ui en knoflook pellen en snipperen. Helft olie mengen met knoflook, 1 1/2 el paprikapoeder en wat zout en peper. Kipfilets mengen met oliemengsel. Witte kool schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Tomaten in partjes snijden. Aardappeltjes volgens aanwijzingen op verpakking in magnetron klaarmaken. Kipfilets in hete grillpan om en om in ca. 6 min. gaargrillen. Rest olie in wok verhitten, hierin ui en kool 8 min. bakken, geregeld omscheppen. Tomaten en rest paprikapoeder toevoegen, 1 min. meebakken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Kipfilet, aardappeltjes en kool over 4 borden verdelen.