bewaar
Andijvie met kipspiesen
Andijvie met kipspiesen
bewaar

Andijvie met kipspiesen

25 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

300 g

kipfilet

5 el

ketjap manis

1 pak

meergranenrijst

4 el

zonnebloemolie

1 teen

knoflook

1 krop

andijvie

1 pakje

kokosmelk

50 g

pinda's ongezouten

Dit heb je nodig

  • satéprikkers

Aan de slag

1

Doe de kipfilet in een kom. Schenk er 3 el ketjap bij, schep om en laat afgedekt in de koelkast 15 min. marineren.

2

Kook ondertussen de rijst volgens de aan­wijzingen op de verpakking. Rijg de kip aan de satéprikkers.

3

Verhit 2 el olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de andijvie, kokosmelk en de rest van de ketjap toe en laat 8 min. smoren.

4

Verhit de rest van de olie in een ruime koeken­pan en bak de kipspiesen in 6 min. rondom gaar. Verdeel de rijst, spiesen en het andijviemengsel over 4 diepe borden en bestrooi met de pinda's.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.