
Ingrediënten
4 personen
300 g
kipfilet
5 el
ketjap manis
1 pak
meergranenrijst
4 el
zonnebloemolie
1 teen
knoflook
1 krop
andijvie
1 pakje
kokosmelk
50 g
pinda's ongezouten
Dit heb je nodig
satéprikkers
Aan de slag
Doe de kipfilet in een kom. Schenk er 3 el ketjap bij, schep om en laat afgedekt in de koelkast 15 min. marineren.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijg de kip aan de satéprikkers.
Verhit 2 el olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de andijvie, kokosmelk en de rest van de ketjap toe en laat 8 min. smoren.
Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de kipspiesen in 6 min. rondom gaar. Verdeel de rijst, spiesen en het andijviemengsel over 4 diepe borden en bestrooi met de pinda's.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Andijvie met kipspiesen

hoofdgerecht
4 personen
710 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe de kipfilet in een kom. Schenk er 3 el ketjap bij, schep om en laat afgedekt in de koelkast 15 min. marineren.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijg de kip aan de satéprikkers.
Verhit 2 el olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de andijvie, kokosmelk en de rest van de ketjap toe en laat 8 min. smoren.
Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de kipspiesen in 6 min. rondom gaar. Verdeel de rijst, spiesen en het andijviemengsel over 4 diepe borden en bestrooi met de pinda's.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g kipfilet
5 el ketjap manis
1 pak meergranenrijst
4 el zonnebloemolie
1 teen knoflook
1 krop andijvie
1 pakje kokosmelk
50 g pinda's ongezouten
Dit heb je nodig
satéprikkers