bewaar
Andijvie met ketjap, rode peper & taugé
Andijvie met ketjap, rode peper & taugé
bewaar

Andijvie met ketjap, rode peper & taugé

10 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 struik

andijvie

1 teen

knoflook

1

rode peper

3 el

zonnebloemolie

2 el

ketjap manis

1 bakje

taugé

Aan de slag

1

Snijd de harde onderkant van de struik andijvie. Was de andijviebladeren en scheur ze in grove stukken.

2

Snijd de knoflook grof en snijd de rode peper in reepjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook en de peper 1 min. Voeg de andijvie in delen toe, wacht tussendoor steeds tot het eerdere deel een beetje geslonken is. Roerbak de andijvie op hoog vuur in ca. 3 min. beetgaar.

3

Breng de andijvie op smaak met de ketjap en peper en zout. Schep op het laatste moment de taugé erdoor.

algemeenVariatie 1: Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook 1 min. Voeg de andijvie toe en bak 3 min. Breng op smaak met 1 el gembersiroop (flesje 250 ml) en peper en zout. Bestrooi met 3 el grof gehakte cashewnoten. Variatie 2: Andijvie is rauw ook lekker. Snijd het blad van struik in reepjes en meng met 1 zak eikenbladsla melange (100 g). Voeg 1 zoete en frisse appel (bijv. elstar) in blokjes en 1 duopak hamreepjes (200 g) toe. Maak een dressing van 3 el olijfolie, 1 el wittewijnazijn en 1 tl grove mosterd. Breng op smaak met peper en zout en meng de dressing door de sla. Lekker met 150 g blauwaderkaas in blokjes erover.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.