bewaar
Sperziebonen met taugé en sesam
Sperziebonen met taugé en sesam
bewaar

Sperziebonen met taugé en sesam

20 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

sperziebonen

2 el

sesamzaad

1 el

zonnebloemolie

1 el

ketjap manis

1 bakje

taugé

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breek de bonen doormidden en kook ze in ca. 7 min. beetgaar.

2

Rooster ondertussen het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord.

3

Verhit de olie in een wok en roerbak de sperziebonen met de ketjap 2 min. Voeg de taugé en peper naar smaak toe en roerbak nog 1 min. Bestrooi met het sesamzaad en serveer direct. Lekker met pittige balletjes (recept elders op ah.nl/recepten) en noedels.

tip

algemeenSesamzaad combineert goed met allerlei Aziatische gerechten, zoals de Chinese koolsalade met garnalen op ah.nl/recepten.