Ingrediënten
4 personen
500 g
sperziebonen
2 el
sesamzaad
1 el
zonnebloemolie
1 el
ketjap manis
1 bakje
taugé
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breek de bonen doormidden en kook ze in ca. 7 min. beetgaar.
Rooster ondertussen het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord.
Verhit de olie in een wok en roerbak de sperziebonen met de ketjap 2 min. Voeg de taugé en peper naar smaak toe en roerbak nog 1 min. Bestrooi met het sesamzaad en serveer direct. Lekker met pittige balletjes (recept elders op ah.nl/recepten) en noedels.
Sperziebonen met taugé en sesam

bijgerecht
null personen
120 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breek de bonen doormidden en kook ze in ca. 7 min. beetgaar.
Rooster ondertussen het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord.
Verhit de olie in een wok en roerbak de sperziebonen met de ketjap 2 min. Voeg de taugé en peper naar smaak toe en roerbak nog 1 min. Bestrooi met het sesamzaad en serveer direct. Lekker met pittige balletjes (recept elders op ah.nl/recepten) en noedels.
algemeen:Sesamzaad combineert goed met allerlei Aziatische gerechten, zoals de Chinese koolsalade met garnalen op ah.nl/recepten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g sperziebonen
2 el sesamzaad
1 el zonnebloemolie
1 el ketjap manis
1 bakje taugé