bewaar
Gebakken aardappelsalade en gegrild gehakt
Gebakken aardappelsalade en gegrild gehakt
bewaar

Gebakken aardappelsalade en gegrild gehakt

25 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

nieuwe aardappels

3 eetlepels

(olijf)olie

1 krop

sla

1

tomaat

1 zakje

bosuitjes

1 teentje

knoflook

4 eetlepels

mayonaise

2 eetlepels

azijn

1 pakje

salademix

1 pakje

gegrild gehakt

Aan de slag

Aardappels wassen, in dikke plakken snijden (niet schillen) en 15 min. koken. Afgieten en een beetje droogdeppen. In koekenpan olie verhitten en aardappels bruinbakken. Iets laten afkoelen. Bestrooien met zout. Ondertussen slabladeren lostrekken, wassen en drogen. Tomaat in partjes snijden. Bosuitjes (ook groen) in ringen snijden. Knoflook pellen en snipperen. In schaal mayonaise mengen met azijn, salademix, knoflook en 1/2 tl peper. Warme gebakken aardappels erdoor scheppen. Sla en tomaat op vier borden leggen, aardappels erover scheppen. Plakjes gehakt oprollen en erbij leggen. Bosui erover strooien.