Har­ti­ge taart met gar­na­len en room­kaas

Je hoeft alleen de groenten en garnalen kort te bakken, de oven doet de rest.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 680 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(185) waardeer
hoofdgerecht Je hoeft alleen de groenten en garnalen kort te bakken, de oven doet de rest. 4 personen
3 185

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • taartvorm (doorsnede 25 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Ontdooi het bladerdeeg. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit de ui. Voeg de groenten en garnalen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roerbak 5 min. Laat de groenten en garnalen uitlekken.
  3. Vet de taartvorm in. Bekleed de taartvorm met bladerdeeg. Prik de bodem op verschillende plaatsen met een vork in en bestrooi met bloem.
  4. Verdeel de groenten en garnalen over de bodem. Klop de eieren met de roomkaas los en schenk over de groenten. Bak de taart in het midden van oven in 30 min. gaar. Lekker met frisse komkommersalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 30-31

Hartige taart met garnalen en roomkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge taart met gar­na­len en room­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 2 uien
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g Hollandse roerbakmix
  • 375 g verse roze garnalen

Ontdooi het bladerdeeg. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit de ui. Voeg de groenten en garnalen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roerbak 5 min. Laat de groenten en garnalen uitlekken.

3
3

Vet de taartvorm in. Bekleed de taartvorm met bladerdeeg. Prik de bodem op verschillende plaatsen met een vork in en bestrooi met bloem.

4
4
  • 4 middelgrote eieren
  • 150 g Garlan cream cheese

Verdeel de groenten en garnalen over de bodem. Klop de eieren met de roomkaas los en schenk over de groenten. Bak de taart in het midden van oven in 30 min. gaar. Lekker met frisse komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.