Ja­pan­se wok­scho­tel met zalm

Hét voordeel van dit gerecht: je roerbakt alles lekker makkelijk in één pan.

(100) waardeer
japans hoofdgerecht Hét voordeel van dit gerecht: je roerbakt alles lekker makkelijk in één pan. 4 personen
3 100

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de roerbakolie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes tot ze gaan geuren. Snijd de zalm in stukken. Voeg de blokjes zalm toe en bak ze in 3-5 minuten rondom lichtbruin en net gaar, schep ze voorzichtig om. Schep ze op een bord.
  2. Schep de groenten door de olie in de wok en roerbak ze 3 minuten. Voeg het water, de woknoedels en de saus uit de bak wokgroenten toe en roerbak nog 2-3 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de inhoud van de schotel over diepe borden. Leg hierop de blokjes zalm. Lekker met wortelsalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 102 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Japanse wokschotel met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­pan­se wok­scho­tel met zalm

1
1
  • 3 el roerbakolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl gehakte gember

Snijd de knoflook fijn. Verhit de roerbakolie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes tot ze gaan geuren.

2
2
  • 300 g verse zalmfilets

Snijd de zalm in stukken. Voeg de blokjes zalm toe en bak ze in 3-5 minuten rondom lichtbruin en net gaar, schep ze voorzichtig om.

3
3

Schep ze op een bord.

4
4
  • 400 g Japanse wokgroente

Schep de groenten door de olie in de wok en roerbak ze 3 minuten.

5
5
  • 300 g zachte noodles
  • 100 ml oestersaus
  • 2 el water

Voeg het water, de woknoedels en de saus uit de bak wokgroenten toe en roerbak nog 2-3 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel de inhoud van de schotel over diepe borden. Leg hierop de blokjes zalm. Lekker met wortelsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.