bewaar
Japanse wokschotel met zalm
Japanse wokschotel met zalm
bewaar

Japanse wokschotel met zalm

Hét voordeel van dit gerecht: je roerbakt alles lekker makkelijk in één pan.

20 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

roerbakolie

1 teen

knoflook

2 tl

gehakte gember

300 g

verse zalmfilet

400 g

Japanse wokgroente

300 g

zachte noodles

100 ml

oestersaus

2 el

water

Dit heb je nodig

  • wok

Hét voordeel van dit gerecht: je roerbakt alles lekker makkelijk in één pan.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Verhit de roerbakolie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes tot ze gaan geuren. Snijd de zalm in stukken. Voeg de blokjes zalm toe en bak ze in 3-5 minuten rondom lichtbruin en net gaar, schep ze voorzichtig om. Schep ze op een bord.

2

Schep de groenten door de olie in de wok en roerbak ze 3 minuten. Voeg het water, de woknoedels en de saus uit de bak wokgroenten toe en roerbak nog 2-3 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de inhoud van de schotel over diepe borden. Leg hierop de blokjes zalm. Lekker met wortelsalade.