bewaar
Zomerse pastasalade
Zomerse pastasalade
bewaar

Zomerse pastasalade

Zeg maar hallo tegen de zomer met deze zonnige pastasalade.

20 min. bereiden
265waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

50 g

pijnboompitten

2

courgette

2 el

traditionele olijfolie

50 g

zwarte olijven zonder pit

90 g

rode pesto

7½ g

verse basilicum

Zeg maar hallo tegen de zomer met deze zonnige pastasalade.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Halveer de courgettes in de breedte en snijd elke helft in de lengte in repen van 1 cm dik. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de courgetterepen al omscheppend 5 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de olijven in plakjes en meng met de courgette.

3

Giet de pasta af maar vang 2 el kookvocht (per 4 personen) op. Meng de pasta met de rode pesto en het kookvocht. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en schep samen met de courgette en pijnboompitten door de pastasalade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip

combinatietipLekker met gegrilde kip of biefstuk.