bewaar
Spinaziesalade met spekjes en aardappel
Spinaziesalade met spekjes en aardappel
bewaar

Spinaziesalade met spekjes en aardappel

30 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

vastkokende aardappels

1

ui

3 eetlepels

vloeibare margarine

250 g

magere spekreepjes

2

eieren

300 g

tomaten

300 g

verse spinazie

8 eetlepels

balsamicodressing

Aan de slag

Aardappels schillen, in blokjes snijden en 5 min. koken. Ui pellen en snipperen. In koekenpan margarine verhitten en aardappelblokjes met ui 15 min. bakken. In andere koekenpan spekreepjes knapperig bakken. In pan ruime hoeveelheid water met eieren aan de kook brengen. Als water kookt, eieren nog 8 min. koken. Eieren laten schrikken onder koud water, pellen en in plakjes snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. Tomaten, spinazie en dressing mengen en over vier borden verdelen. Met ei garneren. Spekjes, aardappelblokjes en ui door elkaar scheppen en bij salade serveren.