bewaar
Hollands pannetje met spruiten en spekjes
Hollands pannetje met spruiten en spekjes
bewaar

Hollands pannetje met spruiten en spekjes

Herfstig stoofpotje met spruiten en fluweelzachte aardappelpuree.

25 min. bereiden
202waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

kruimige aardappelen

2

zoete uien

1 teen

knoflook

700 g

spruitjes

270 g

kalkoenfilet

400 ml

kraanwater

72 g

mix voor Hollands pannetje sperziebonen

2 el

vloeibare margarine

125 g

magere spekreepjes

100 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Herfstig stoofpotje met spruiten en fluweelzachte aardappelpuree.

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in een pan met een laagje water en zout in ca. 20 min. gaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de knfollok fijn. Halveer de spruiten. Snijd de kalkoenfilet in stukjes. Maak de mix Hollands pannetje aan met koud water en roer goed door.

2

Verhit de margarine in een braadpan en bak hierin de kalkoen rondom lichtbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak ca. 3 min. mee. Voeg de spruiten en de mix toe aan het vlees en breng aan de kook. Laat met de deksel schuin op de pan ca. 15 min. sudderen, schep af en toe om.

3

Bak ondertussen de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag uit. Stamp de aardappelen met de melk tot puree en breng op smaak met peper. Verdeel het Hollands pannetje en puree over de borden en bestrooi met de spekjes.

tip

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.