bewaar
Krokante kipschnitzel met Hollands bonenpannetje
Krokante kipschnitzel met Hollands bonenpannetje
bewaar

Krokante kipschnitzel met Hollands bonenpannetje

20 min. bereiden
110waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

boter

1 duopak

krieltjes

2 schaaltjes

krokante kipschnitzels

600 g

gebroken sperziebonen

1 zakje

mix voor kerriesaus

250 ml

halfvolle melk

1

ui

2 tl

gedroogde peterselie

Aan de slag

1

Smelt 25 g boter in een hapjespan en bak de krieltjes in 10 min. goudbruin en gaar. Smelt de rest van de boter in een koekenpan. Bak de kipschnitzels in 10 min. goudbruin en krokant. Keer ze regelmatig.

2

Kook de sperziebonen in weinig water met zout 4 min. Doe de mix voor de kerriesaus met de melk in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat nog 1 min. zachtjes doorkoken. Schep de sperziebonen en de ui door de krieltjes en bak 1 min. Voeg de kerriesaus en de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel het bonenpannetje over 4 borden en leg er een kipschnitzel bij.

tip

algemeenVariatietip: Vervang de helft van de sperziebonen door 1 uitgelekt blik maiskorrels (300 g).