bewaar
Kipschnitzel en bloemkool met kerriesaus
Kipschnitzel en bloemkool met kerriesaus
bewaar

Kipschnitzel en bloemkool met kerriesaus

30 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappels

1

bloemkool

50 g

boter

4

kipschnitzels champignon

25 g

bloem

1 eetlepel

kerriepoeder

250 ml

halfvolle melk

½

vleesbouillontablet

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Bloemkool schoonmaken, in roosjes verdelen en in 10 min. beetgaar koken. In koekenpan helft van boter verhitten en schnitzels in 8 min. bruinbakken. In steelpan rest van boter verhitten. Al roerend bloem en kerrie toevoegen. Melk onder voortdurend roeren er in delen bijschenken en bal die ontstaat steeds gladroeren. Bouillontablet boven saus verkruimelen, doorroeren en nog 2 min. zacht laten koken. Op smaak brengen met (zout en) peper. Aardappels, schnitzels en bloemkool over vier borden verdelen. Saus over bloemkool scheppen.