bewaar
Kipschnitzel met gepofte aardappel
Kipschnitzel met gepofte aardappel
bewaar

Kipschnitzel met gepofte aardappel

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote

aardappels (kruimig)

75 g

kruidenboter

2 schaaltjes

kipschnitzels champignon

1½ zak

panklare sperziebonen

zout en peper

nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • magnetronfolie

Aan de slag

Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen inprikken. Aardappels afzonderlijk in magnetronfolie wikkelen en ca. 12 minuten verhitten in magnetron op vol vermogen (700 Watt). Aardappels ca. 5 minuten laten nagaren. Intussen in koekenpan 3 eetlepels kruidenboter verhitten. Kipschnitzels in ca. 16 minuten gaar en goudbruin bakken. Halverwege keren. Intussen sperziebonen in ca. 12 minuten beetgaar koken. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Aardappels aan 1 kant insnijden en rest van kruidenboter erover verdelen. Gepofte aardappels serveren met schnitzels en boontjes.