Kipschnitzel met gepofte aardappel

Advertentie
Ingrediënten
- 4 grote aardappels (kruimig) (a ca. 200 g)
- 75 g kruidenboter
- 2 schaaltjes kipschnitzels champignon (a 2 stuks)
- 1½ zak panklare sperziebonen (gebroken, a 500 g)
- zout en peper
- nootmuskaat
Keukenspullen
- magnetronfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen inprikken. Aardappels afzonderlijk in magnetronfolie wikkelen en ca. 12 minuten verhitten in magnetron op vol vermogen (700 Watt). Aardappels ca. 5 minuten laten nagaren. Intussen in koekenpan 3 eetlepels kruidenboter verhitten. Kipschnitzels in ca. 16 minuten gaar en goudbruin bakken. Halverwege keren. Intussen sperziebonen in ca. 12 minuten beetgaar koken. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Aardappels aan 1 kant insnijden en rest van kruidenboter erover verdelen. Gepofte aardappels serveren met schnitzels en boontjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 67 g
- vet 29 g