bewaar
Kalkoendriehoekjes met gesmoorde spruiten
Kalkoendriehoekjes met gesmoorde spruiten
bewaar

Kalkoendriehoekjes met gesmoorde spruiten

20 min. bereiden
25 min. wachten
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

bladerdeeg

1 schaal

kalkoenfilet

½ pakje

verse roomkaas met knoflook en kruiden

1

ui

1 teen

knoflook

2 zakken

spruitjes

25 g

vloeibare margarine

100 ml

groentebouillon

2 el

pijnboompitten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 225 °C. Spreid het bladerdeeg uit op het aanrecht. Leg de kalkoen in het midden van elk plakje en bestrooi met peper en zout. Verdeel de roomkaas erover en klap het deeg er diagonaal overheen. Maak de randen goed dicht met een vork en bak in 25 min. gaar en goudbruin in het midden van de oven. Verhit de margarine in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de spruiten en bouillon toe, doe de deksel op de pan en smoor in 8 min. gaar. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Verdeel de spruiten over 4 borden en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer met de kalkoendriehoekjes.