bewaar
Gevuld stokbrood met gehakt
Gevuld stokbrood met gehakt
bewaar

Gevuld stokbrood met gehakt

Iets te vieren? Deze broodjes zijn perfect voor een feestelijke lunch.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
128waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

verse stokbroden

4 tenen

knoflook

30 g

verse peterselie

20 g

verse Italiaanse kruidenmix

1 kg

rundergehakt

3 tl

zout

3 bollen

mozzarella

100 g

zwarte olijven zonder pit

8

Tasty Tom trostomaten

3 el

traditionele olijfolie

Iets te vieren? Deze broodjes zijn perfect voor een feestelijke lunch.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de stokbroden in de lengte doormidden en hol ze uit. Maak de helft van de broodvulling fijn (bijvoorbeeld in de keukenmachine). Hak de knoflook en de peterselie fijn. Meng de broodvulling met de knoflook, peterselie en de helft van de Italiaanse kruiden door het gehakt. Voeg het zout en royaal zwarte peper toe en kneed alles goed door elkaar. Snijd de mozzarella in blokjes en meng de helft van de mozzarella en de olijven door het gehakt.

3

Vul de gehalveerde stokbroden met het gehaktmengsel en druk dit goed aan. Snijd de tomaat in plakjes en leg deze erop. Verdeel de rest van de mozzarella, olijven en kruiden erover. Maal er nog wat peper boven en druppel er olijfolie overheen.

4

Bak de stokbroden in de oven in 30-40 min. goudbruin en gaar.