Gevuld stokbrood met ham

frans
bijgerecht
4 personen
3
60
Advertentie
Ingrediënten
- 1 klein stokbrood
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 teen knoflook (geperst)
- 2 eetlepels verse bieslook (fijngeknipt)
- 100 g rauwe ham (flinterdun)
Keukenspullen
- aluminiumfolie
- barbecue
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd het stokbrood om de 2 cm in, maar niet helemaal door, zodat het stokbrood in vorm blijft. Meng de olie met het citroensap, de knoflook, de bieslook en peper naar smaak. Schep met een lepel de citroen-knoflookolie in de inkepingen. Verdeel de ham over de inkepingen, de ham mag uitsteken. Leg het stokbrood op een vel aluminiumfolie en vouw dit aan de bovenkant dicht. Bewaar het brood in de koelkast.
- Leg het ingepakte stokbrood aan de rand van de barbecue en rooster het ca. 10 minuten. Draai het brood af en toe om. Verwijder het folie en serveer het brood warm.
Tip:
Laat voor vegetarische gasten de ham achterwege. Voor visliefhebbers combineert gerookte zalm heerlijk met de citroen-knoflookolie. U kunt het stokbrood ook besmeren met verse pesto of tapenade. Neem ook eens ciabatta.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 250 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur