bewaar
Gevuld stokbrood met ham
Gevuld stokbrood met ham
bewaar

Gevuld stokbrood met ham

20 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 klein

stokbrood

3 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

citroensap

1 teen

knoflook

2 eetlepels

verse bieslook

100 g

rauwe ham

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • barbecue

Aan de slag

1

Snijd het stokbrood om de 2 cm in, maar niet helemaal door, zodat het stokbrood in vorm blijft. Meng de olie met het citroensap, de knoflook, de bieslook en peper naar smaak. Schep met een lepel de citroen-knoflookolie in de inkepingen. Verdeel de ham over de inkepingen, de ham mag uitsteken. Leg het stokbrood op een vel aluminiumfolie en vouw dit aan de bovenkant dicht. Bewaar het brood in de koelkast.

2

Leg het ingepakte stokbrood aan de rand van de barbecue en rooster het ca. 10 minuten. Draai het brood af en toe om. Verwijder het folie en serveer het brood warm.

algemeenLaat voor vegetarische gasten de ham achterwege. Voor visliefhebbers combineert gerookte zalm heerlijk met de citroen-knoflookolie. U kunt het stokbrood ook besmeren met verse pesto of tapenade. Neem ook eens ciabatta.