bewaar
Broodbol gevuld met gehakt
Broodbol gevuld met gehakt
bewaar

Broodbol gevuld met gehakt

40 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

rundergehakt

1

ui

1 blikje

tomatenpuree

½ eetlepel

milde paprikapoeder

½

gedroogde Italiaanse keukenkruiden

100 ml

kruidenbouillon

4

Italiaanse bollen

6

zwarte olijven zonder pit

100 g

gorgonzola

1

tomaat

Aan de slag

In koekenpan gehakt zonder vet op matig hoog vuur al omscheppend rul bakken. Ui 2-3 min. zachtjes meebakken. Tomatenpuree, paprikapoeder en helft van Italiaanse kruiden door gehakt scheppen en 1 min. meebakken. Bouillon toevoegen en geheel 10 min. zachtjes laten sudderen tot vocht verdampt is. Gehaktmengsel op smaak brengen met zout en peper. Oven voorverwarmen op 200 °C. Van Italiaanse bollen kapje afsnijden en bollen iets uithollen. Bollen op bakplaat zetten en vullen met gehaktmengsel. Olijven, gorgonzola en tomaat erover verdelen. Rest van Italiaanse kruiden en wat peper erover strooien. Kapjes naast gevulde bollen leggen. In midden van oven gevulde bollen 20-25 min. bakken tot ze knapperig zijn en kaas gesmolten is. Lekker met een salade van eikenbladsla en cherrytomaatjes.