Spi­na­zie­rol­len met 3 soor­ten kaas

Verse lasagnebladen kun je ook rollen en vullen met spinazie bijvoorbeeld. Lekker met tomatensalade.

(273) waardeer
italiaans hoofdgerecht Verse lasagnebladen kun je ook rollen en vullen met spinazie bijvoorbeeld. Lekker met tomatensalade. 4 personen
3 273

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadjes al omscheppend in 4-5 min. slinken. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht eruit. Verbrokkel de blauwaderkaas en snijd de munt in grove repen. Meng de spinazie in een kom met de munt en de blauwaderkaas en breng op smaak met peper.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Spreid de lasagnevellen uit en bestrijk ze met roomkaas. Verdeel de spinazie erover, rol de vellen op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi de rolletjes met de kaas en de pijnboompitten en bak ze in het midden van de oven in 20 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

video

Wil­de spi­na­zie

Onze leverancier - 04:37 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 475 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Spinazierollen met 3 soorten kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­rol­len met 3 soor­ten kaas

1
1
  • 1 ui
  • 2 el traditionele olijfolie

Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui goudbruin.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 600 g verse spinazie

Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadjes al omscheppend in 4-5 min. slinken.

Wilde spinazie

Instructievideo

04:37 min.

3
3

Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht eruit.

4
4
  • 50 g Danablu blauwaderkaas 50+
  • 15 g verse munt

Verbrokkel de blauwaderkaas en snijd de munt in grove repen. Meng de spinazie in een kom met de munt en de blauwaderkaas en breng op smaak met peper.

5
5
  • 2 el traditionele olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in.

6
6
  • 250 g verse lasagnebladen
  • 150 g roomkaas light

Spreid de lasagnevellen uit en bestrijk ze met roomkaas.

7
7

Verdeel de spinazie erover, rol de vellen op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.

8
8
  • 50 g geraspte pittige kaas 30+
  • 50 g pijnboompitten

Bestrooi de rolletjes met de kaas en de pijnboompitten en bak ze in het midden van de oven in 20 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.