bewaar
Scones met zonnebloempitten
Scones met zonnebloempitten
bewaar

Scones met zonnebloempitten

15 min. bereiden
20 min. wachten
31waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 g

volkorenmeel

1 theelepel

bakpoeder

30 g

zonnebloempitten

150 g

komijnekaas 20+

4 eetlepels

zonnebloemolie

125 ml

karnemelk

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Volkorenmeel, 1/2 tl zout, bakpoeder en helft van zonnebloempitten in kom door elkaar roeren. Van kaas 2 el bewaren, rest door mengsel scheppen. Geheel met olie en karnemelk (1 el achterhouden) tot stevig deeg kneden. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot lap van ca. 2 cm dik. Met glas rondjes uit deeg steken. Rest van zonnebloempitten op bord strooien. Scones bevochtigen met wat karnemelk en vervolgens met beide kanten in zonnebloempitten drukken. Scones op met bakpapier bekleed bakblik leggen en rest van kaas erop strooien. Scones in midden van oven in 20 min. iets bruin bakken. Scones uit oven nemen en op rooster laten afkoelen.