Scones met zonnebloempitten
215 kcal
15 min. bereiden, 20 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
250 g
1 theelepel
30 g
150 g
4 eetlepels
125 ml
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Gezond eten in het voorjaar - Gezond eten in het voorjaar
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Volkorenmeel, 1/2 tl zout, bakpoeder en helft van zonnebloempitten in kom door elkaar roeren. Van kaas 2 el bewaren, rest door mengsel scheppen. Geheel met olie en karnemelk (1 el achterhouden) tot stevig deeg kneden. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot lap van ca. 2 cm dik. Met glas rondjes uit deeg steken. Rest van zonnebloempitten op bord strooien. Scones bevochtigen met wat karnemelk en vervolgens met beide kanten in zonnebloempitten drukken. Scones op met bakpapier bekleed bakblik leggen en rest van kaas erop strooien. Scones in midden van oven in 20 min. iets bruin bakken. Scones uit oven nemen en op rooster laten afkoelen.
Scones met zonnebloempitten

8 personen
215 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Volkorenmeel, 1/2 tl zout, bakpoeder en helft van zonnebloempitten in kom door elkaar roeren. Van kaas 2 el bewaren, rest door mengsel scheppen. Geheel met olie en karnemelk (1 el achterhouden) tot stevig deeg kneden. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot lap van ca. 2 cm dik. Met glas rondjes uit deeg steken. Rest van zonnebloempitten op bord strooien. Scones bevochtigen met wat karnemelk en vervolgens met beide kanten in zonnebloempitten drukken. Scones op met bakpapier bekleed bakblik leggen en rest van kaas erop strooien. Scones in midden van oven in 20 min. iets bruin bakken. Scones uit oven nemen en op rooster laten afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
250 g volkorenmeel
1 theelepel bakpoeder
30 g zonnebloempitten
150 g komijnekaas 20+
4 eetlepels zonnebloemolie
125 ml karnemelk
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier




