bewaar
Panbrood met rozemarijn en knoflook
Panbrood met rozemarijn en knoflook
bewaar

Panbrood met rozemarijn en knoflook

Niks lekkerder bij je soep dan zelfgebakken brood uit de koekenpan. .

35 min. bereiden
15 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

8 porties

3 takjes

verse rozemarijn

600 g

tarwebloem

1 el

bakpoeder

1 tl

baksoda

1 el

fijne kristalsuiker

2 tl

knoflookpoeder

2 tl

zout

420 ml

karnemelk

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • deegroller

Niks lekkerder bij je soep dan zelfgebakken brood uit de koekenpan. .

Aan de slag

1

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Zeef de bloem met het bakpoeder en de baksoda boven een kom. Roer met een garde de rozemarijn, suiker, knoflookpoeder en het zout erdoor. Schenk de karnemelk en olie erbij en meng met een vork. Kneed op een werkblad nog 2 min. tot een soepel deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 15 min. rusten buiten de koelkast.

2

Verdeel het deeg in gelijke stukken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rol ondertussen een stuk deeg heel dun uit tot een ronde lap. Bak deze 4 min. en keer halverwege om. Rol ondertussen opnieuw een stuk deeg heel dun uit tot een ronde lap en bak deze als het eerste panbrood klaar is. Herhaal dit tot al het brood is gebakken.

bewaartipJe kunt het brood goed verpakt 3 maanden in de vriezer bewaren. Verwarm na ontdooien ca. 2 min. in een hete koekenpan. Keer halverwege.