Pan­brood met ro­ze­ma­rijn en knof­look

Niks lekkerder bij je soep dan zelfgebakken brood uit de koekenpan. .

  • bijgerecht
  • 8 stuks
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(1) waardeer
bijgerecht Niks lekkerder bij je soep dan zelfgebakken brood uit de koekenpan. . 8 stuks
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • deegroller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Zeef de bloem met het bakpoeder en de baksoda boven een kom. Roer met een garde de rozemarijn, suiker, knoflookpoeder en het zout erdoor. Schenk de karnemelk en olie erbij en meng met een vork. Kneed op een werkblad nog 2 min. tot een soepel deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 15 min. rusten buiten de koelkast.
  2. Verdeel het deeg in gelijke stukken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rol ondertussen een stuk deeg heel dun uit tot een ronde lap. Bak deze 4 min. en keer halverwege om. Rol ondertussen opnieuw een stuk deeg heel dun uit tot een ronde lap en bak deze als het eerste panbrood klaar is. Herhaal dit tot al het brood is gebakken.

bewaartip:

Je kunt het brood goed verpakt 3 maanden in de vriezer bewaren. Verwarm na ontdooien ca. 2 min. in een hete koekenpan. Keer halverwege.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Panbrood met rozemarijn en knoflook

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­brood met ro­ze­ma­rijn en knof­look

1
1
  • 3 takjes verse rozemarijn

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

2
2
  • 600 g tarwebloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl baksoda

Zeef de bloem met het bakpoeder en de baksoda boven een kom.

3
3
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl zout

Roer met een garde de rozemarijn, suiker, knoflookpoeder en het zout erdoor.

4
4
  • 420 ml karnemelk
  • 2 el traditionele olijfolie

Schenk de karnemelk en olie erbij en meng met een vork.

5
5

Kneed op een werkblad nog 2 min. tot een soepel deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 15 min. rusten buiten de koelkast.

6
6

Verdeel het deeg in gelijke stukken.

7
7

Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rol ondertussen een stuk deeg heel dun uit tot een ronde lap.

8
8

Bak deze 4 min. en keer halverwege om. Rol ondertussen opnieuw een stuk deeg heel dun uit tot een ronde lap en bak deze als het eerste panbrood klaar is.

9
9

Herhaal dit tot al het brood is gebakken.

bewaartip:

Je kunt het brood goed verpakt 3 maanden in de vriezer bewaren. Verwarm na ontdooien ca. 2 min. in een hete koekenpan. Keer halverwege.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.