bewaar
Tomatenquiche
Tomatenquiche
bewaar

Tomatenquiche

20 min. bereiden
25 min. oventijd
236waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

deeg voor hartige taart

4

vleestomaten

3

middelgrote eieren

1 mespunt

zout

4 el

Griekse yoghurt

4 el

havermout

100 g

geraspte kaas 30+

2 g

ongezouten roomboter

2

zoete uien

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes deeg uit en laat ontdooien. Snijd de tomaat in plakken, verwijder de zaadjes (zaadjes bewaren) en dep de tomaatplakken droog met keukenpapier.

2

Splits de eieren. Stijf de eiwitten met het zout stijf in een vetvrije kom met een schone garde of mixer. Klop in een kom de yoghurt los met de eierdooier, tomatenzaadjes, havermout, kaas, peper en zout.

3

Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Beleg de bodem van het deeg met de tomaat. Snijd de ui in dunne ringen en leg op de tomaat. Spatel het eiwit voorzichtig door het yoghurtmengsel en verdeel over de groenten. Laat de tomatenquiche in het midden van oven in ca. 25 min. gaar worden.

combinatietipLekker met rucolasalade.