Boerenkoolquiche
Met rookworst, maar dan in de vorm van een taart. Zo heb je deze wintergroente nog nooit gegeten!

Advertentie
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 50 g ongezouten roomboter
- 150 g verse boerenkool
- 1 tl gedroogde tijm
- 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
- 250 g runderrookworsten
- 4 middelgrote eieren
- 100 ml kookroom
Keukenspullen
- quichevorm (Ø 28 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de boerenkool en tijm toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout
- Vet de quichevorm in. Bekleed deze met het ontdooide deeg voor hartige taart. Druk de randen aan en snijd overtollig deeg langs de rand weg. Verdeel de boerenkool over de taartbodem. Snijd de rookworst in plakjes en leg op de vulling.
- Klop de eieren los met de room en peper en schenk over de vulling. Bak de boerenkoolquiche in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
bereidingstip:
Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Eet hem op kamertemperatuur of verwarm hem 30 min. in de oven op 150 ºC.
combinatietip:
Lekker met tomatensalade.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 892 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Boerenkoolquiche
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Boerenkoolquiche
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 grote ui
- 50 g ongezouten roomboter
Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 2 min.
- 150 g verse boerenkool
- 1 tl gedroogde tijm
Voeg de boerenkool en tijm toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
Vet de quichevorm in. Bekleed deze met het ontdooide deeg voor hartige taart. Druk de randen aan en snijd overtollig deeg langs de rand weg.
- 250 g runderrookworsten
Verdeel de boerenkool over de taartbodem. Snijd de rookworst in plakjes en leg op de vulling.
- 4 middelgrote eieren
- 100 ml kookroom
Klop de eieren los met de room en peper en schenk over de vulling.
Bak de boerenkoolquiche in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
bereidingstip:
Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Eet hem op kamertemperatuur of verwarm hem 30 min. in de oven op 150 ºC.
combinatietip:
Lekker met tomatensalade.