bewaar
Boerenkoolquiche
Boerenkoolquiche
bewaar

Boerenkoolquiche

Met rookworst, maar dan in de vorm van een taart. Zo heb je deze wintergroente nog nooit gegeten!

20 min. bereiden
30 min. oventijd
487waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

grote ui

50 g

ongezouten roomboter

150 g

verse boerenkool

1 tl

gedroogde tijm

5 plakjes

deeg voor hartige taart

250 g

runderrookworst

4

middelgrote eieren

100 ml

kookroom

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 28 cm)

Met rookworst, maar dan in de vorm van een taart. Zo heb je deze wintergroente nog nooit gegeten!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de boerenkool en tijm toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout

2

Vet de quichevorm in. Bekleed deze met het ontdooide deeg voor hartige taart. Druk de randen aan en snijd overtollig deeg langs de rand weg. Verdeel de boerenkool over de taartbodem. Snijd de rookworst in plakjes en leg op de vulling.

3

Klop de eieren los met de room en peper en schenk over de vulling. Bak de boerenkoolquiche in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

bereidingstipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Eet hem op kamertemperatuur of verwarm hem 30 min. in de oven op 150 ºC.

combinatietipLekker met tomatensalade.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.