
Venkelquiche
Chic recept met venkel, brie en cashewnoten, en dat voor een klein prijsje!
Ingrediënten
4 personen
5 plakjes
deeg voor hartige taart
10 g
ongezouten roomboter
2
venkelknollen
200 g
brie
400 g
artisjokhart in blik
3
middelgrote eieren
200 ml
verse slagroom
2 el
gedroogde dragon
75 g
gezouten cashewnoten
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm)
keukenmachine
Aan de slag
Laat de plakjes deeg voor hartige taart ontdooien. Vet de quichevorm in met de boter. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg.
Verwijder de groene stelen en de onderkant van de venkelknollen.Snijd de brie in plakken. Snijd de artisjokharten grof. Snijd de venkelknollen met de keukenmachine in flinterdunne plakjes en verdeel 3/4 van de plakjes met de artisjokharten en brie over de quichevorm. Houd de rest van de venkelplakjes apart.
Klop de eieren los met de slagroom, dragon, peper en eventueel zout. Schenk het mengsel in de quichevorm. Verdeel de achtergehouden venkel erover.
Bak de quiche in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 45 min. af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt. Neem uit de oven en laat 15 min. staan.
Rooster ondertussen de cashewnoten 2 min. in een pan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Bestrooi de quiche voor het serveren met de cashewnoten.
Venkel bereiden
Instructievideo - 01:54 min.