bewaar
Venkelquiche
Venkelquiche
bewaar

Venkelquiche

Chic recept met venkel, brie en cashewnoten, en dat voor een klein prijsje!

20 min. bereiden
55 min. oventijd
15 min. wachten
174waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

deeg voor hartige taart

10 g

ongezouten roomboter

2

venkelknollen

200 g

brie

400 g

artisjokhart in blik

3

middelgrote eieren

200 ml

verse slagroom

2 el

gedroogde dragon

75 g

gezouten cashewnoten

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm)

  • keukenmachine

Chic recept met venkel, brie en cashewnoten, en dat voor een klein prijsje!

Aan de slag

1

Laat de plakjes deeg voor hartige taart ontdooien. Vet de quichevorm in met de boter. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg.

2

Verwijder de groene stelen en de onderkant van de venkelknollen.Snijd de brie in plakken. Snijd de artisjokharten grof. Snijd de venkelknollen met de keukenmachine in flinterdunne plakjes en verdeel 3/4 van de plakjes met de artisjokharten en brie over de quichevorm. Houd de rest van de venkelplakjes apart.

3

Klop de eieren los met de slagroom, dragon, peper en eventueel zout. Schenk het mengsel in de quichevorm. Verdeel de achtergehouden venkel erover.

4

Bak de quiche in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 45 min. af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt. Neem uit de oven en laat 15 min. staan.

5

Rooster ondertussen de cashewnoten 2 min. in een pan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Bestrooi de quiche voor het serveren met de cashewnoten.

tip

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.