bewaar
Risotto met lentegroenten en zeevruchten
Risotto met lentegroenten en zeevruchten
bewaar

Risotto met lentegroenten en zeevruchten

Krijg je visliefhebbers te eten? Dit Italiaanse gerecht met lekker veel groenten is een ware traktatie.

30 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 ml

witte wijn

3 el

traditionele olijfolie

2

sjalotten

250 g

risottorijst

500 ml

visbouillon van tablet

300 g

geschrapte worteltjes

200 g

verse peultjes

200 g

diepvries tuinerwten

300 g

diepvries zeevruchten

50 g

geraspte pittige kaas

Krijg je visliefhebbers te eten? Dit Italiaanse gerecht met lekker veel groenten is een ware traktatie.

Aan de slag

1

Verwarm de wijn zachtjes in een steelpannetje. Snipper de sjalotjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de sjalotjes goudbruin. Voeg de rijstkorrels toe en roerbak deze tot ze gaan glanzen. Schenk de wijn erbij en laat al roerend verdampen. Voeg een scheut warme bouillon toe. Laat de risotto in een open pan in ca. 20 min. gaar worden. Roer regelmatig. Als de bouillon door de rijst is opgenomen telkens een nieuwe scheut bouillon erbij schenken.

2

Snijd de worteltjes in plakjes. Maak de peultjes schoon. Kook intussen de worteltjes in een pan met kokend water en zout in 3 min. beetgaar. Kook de laatste min. de peultjes mee. Roer de wortels, peultjes, tuinerwten en fruits de mer door de risotto en verwarm het geheel goed door. Breng de risotto op smaak met peper en bestrooi met kaas.