bewaar
Indiase lamskoteletjes met yoghurtsaus
Indiase lamskoteletjes met yoghurtsaus
bewaar

Indiase lamskoteletjes met yoghurtsaus

20 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

lamskoteletjes

1 pakje

Tikka Masala-pasta

1

banaan

150 g

Griekse yoghurt

2 eetlepels

verse munt

1 eetlepel

limoensap

1 teentje

knoflook

3 eetlepels

olie

Aan de slag

Wrijf de lamskoteletjes rondom in met de Tikka Masala-pasta en laat ze 10 minuten liggen. Maak intussen de yoghurtsaus (raita): snijd de banaan in kleine blokjes. Roer in een kom de yoghurt los met het limoensap en meng de knoflook, munt en banaan erdoor. Breng de yoghurtsaus op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de koteletjes in 4-6 minuten (of voor varkensfiletlapjes 6-8 minuten) mooi bruin, keer ze halverwege. Lamsvlees mag vanbinnen nog rosé zijn, varkensvlees moet wel gaar zijn. Leg de koteletjes op vier borden en schep de yoghurtsaus ernaast. Lekker met rijst of geroosterde shoarmabroodjes en broccoli.