Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

Feestelijk en chic voorgerechtje met rauwe en gerookte zalm. De frispittige rucolaolie geeft smaak én kleur.

(830)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Feestelijk en chic voorgerechtje met rauwe en gerookte zalm. De frispittige rucolaolie geeft smaak én kleur. 4 personen
4 830

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • vershoudfolie
  • portioneerring (Ø 7 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de rucola en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd het zalmhaasje en de gerookte zalm in blokjes. Halveer de citroen en pers de helft uit. Snijd de rest in partjes.
  2. Snijd de bieslook fijn. Meng de zalm met ½ el citroensap (per 4 personen), de crème fraîche en ¾ van de bieslook.
  3. Zet de portioneerring op een bord of bekleed de binnenkant van een kommetje met vershoudfolie. Schep er ¼ van de zalmtartaar in en druk gelijkmatig aan. Verwijder de ring of leg een bord waarop je het gerecht wilt serveren ondersteboven op het kommetje. Keer in zijn geheel om waardoor de zalmtartaar op het bord belandt en verwijder het kommetje.
  4. Besprenkel met rucolaolie, leg er een partje citroen op en bestrooi met de rest van de bieslook. Maak zo ook de rest van de borden.

bewaartip:

Je kunt de rucolaolie 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Je kunt de zalmtartaar 4 uur van tevoren maken en alvast op de borden opmaken zonder de rucolaolie. Dek af met vershoudfolie en neem 15 min. voor het serveren uit de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 640 mg
Tags
Ook te zien in

Zalmtartaar met rucolaolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

1
1
  • 20 g rucola
  • 100 ml extra vierge olijfolie

Doe de rucola en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

2
2
  • 1 zalmhaasje
  • 200 g gerookte zalmfilet
  • 1 citroen

Snijd het zalmhaasje en de gerookte zalm in blokjes. Halveer de citroen en pers de helft uit. Snijd de rest in partjes.

3
3
  • 10 g bieslook
  • 100 g crème fraîche

Snijd de bieslook fijn. Meng de zalm met ½ el citroensap (per 4 personen), de crème fraîche en ¾ van de bieslook.

4
4

Zet de portioneerring op een bord of bekleed de binnenkant van een kommetje met vershoudfolie.

5
5

Schep er ¼ van de zalmtartaar in en druk gelijkmatig aan.

6
6

Verwijder de ring of leg een bord waarop je het gerecht wilt serveren ondersteboven op het kommetje.

7
7

Keer in zijn geheel om waardoor de zalmtartaar op het bord belandt en verwijder het kommetje.

8
8

Besprenkel met rucolaolie, leg er een partje citroen op en bestrooi met de rest van de bieslook. Maak zo ook de rest van de borden.

bewaartip:

Je kunt de rucolaolie 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Je kunt de zalmtartaar 4 uur van tevoren maken en alvast op de borden opmaken zonder de rucolaolie. Dek af met vershoudfolie en neem 15 min. voor het serveren uit de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.