bewaar
Kalfsentrecote met fijne groenten
Kalfsentrecote met fijne groenten
bewaar

Kalfsentrecote met fijne groenten

40 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

tomaat

2 eetlepels

olijfolie

2 plakjes

ontbijtspek

½

rode ui

¼

courgette

1 eetlepel

verse Italiaanse kruiden

4

kalfsentrecotes

25 g

boter

1 eetlepel

balsamicoazijn

½ pot

vleesfond

Aan de slag

1

Tomaat ontvellen en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in miniblokjes snijden. In pan olie verhitten en spek even bakken. Ui, courgette, kruiden, zout en peper toevoegen en groenten afgedekt 15 min. gaarsmoren. Tomaat erdoor scheppen en mengsel tot gebruik gekoeld bewaren.

2

Entrecotes met zout en peper inwrijven en in boter in 2-3 min. per kant rosé bakken. Intussen groenten opnieuw zachtjes verwarmen. Entrecotes uit pan nemen en warmhouden. Azijn en fond door bakvet roeren en op hoog vuur tot jus laten inkoken. Jus door groenten roeren. Entrecotes en groenten over vier borden verdelen. Lekker met pasta en stevige haricots verts gerold in spek (diepvries, Feestproduct van AH Excellent*).

tip

algemeen*Speciaal voor de feestdagen, tijdelijk verkrijgbaar.