bewaar
Varkensfilet met cranberrysaus
Varkensfilet met cranberrysaus
bewaar

Varkensfilet met cranberrysaus

30 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

aardappels

300 g

broccoliroosjes

2 stengels

sereh

150 ml

sinaasappelsap

1 eetlepel

honing

250 g

cranberry's

4 eetlepels

zonnebloemolie

400 g

varkensfilet

4 eetlepels

lichte sojasaus

250 g

kastanjechampignons

Aan de slag

Aardappels in 15 min. net gaarkoken. Laatste 8 min. broccoliroosjes in vergiet boven aardappels hangen en broccoli afgedekt laten meestomen. Sereh in de lengte halveren en in grove stukken snijden. In steelpan sinaasappelsap met sereh en honing aan de kook brengen en kort laten inkoken. Cranberry's erdoor roeren en op laag vuur afgedekt ca. 8 min. verwarmen (zodra bessen knappen, pan van vuur nemen). Intussen in wok 2 el olie verhitten. Vlees 5 min. roerbakken en afblussen met sojasaus. Vlees op smaak brengen met peper, uit wok scheppen en warmhouden. Rest van olie in wok verhitten en champignons roerbakken. Broccoli en aardappel toevoegen en kort meebakken. Groentemengsel op smaak brengen met zout en peper en over vier borden verdelen. Sereh uit saus nemen. Varkensfilet op groentemengsel leggen en cranberrysaus erover en ernaast scheppen.

algemeenCranberry's smaken minder zoet dan andere bessen en doen het daarom ook heel goed in hartige gerechten. Ze zijn in november en december te koop.