Var­kens­fi­let met cran­ber­ry­saus

(28) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 28

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels in 15 min. net gaarkoken. Laatste 8 min. broccoliroosjes in vergiet boven aardappels hangen en broccoli afgedekt laten meestomen. Sereh in de lengte halveren en in grove stukken snijden. In steelpan sinaasappelsap met sereh en honing aan de kook brengen en kort laten inkoken. Cranberry's erdoor roeren en op laag vuur afgedekt ca. 8 min. verwarmen (zodra bessen knappen, pan van vuur nemen). Intussen in wok 2 el olie verhitten. Vlees 5 min. roerbakken en afblussen met sojasaus. Vlees op smaak brengen met peper, uit wok scheppen en warmhouden. Rest van olie in wok verhitten en champignons roerbakken. Broccoli en aardappel toevoegen en kort meebakken. Groentemengsel op smaak brengen met zout en peper en over vier borden verdelen. Sereh uit saus nemen. Varkensfilet op groentemengsel leggen en cranberrysaus erover en ernaast scheppen.

Tip:

Cranberry's smaken minder zoet dan andere bessen en doen het daarom ook heel goed in hartige gerechten. Ze zijn in november en december te koop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.